rockers ✕ Jorma Uotinen

Jorma Uotinen with Rockers collection Cross Plus Necklace

Jorma Uotinen oli aikaisemmin suunnitellut koruja teatterin naisille, ja innostui päästessään suunnittelemaan kokoelmaa Rockers:lle, jossa hän sai vapaasti käyttää luovuuttaan. Suuret korut, kiiltävä teräs ja musta mattakumi luovat suuria kontrasteja, lisättynä kiiltävä luonnonkivi, joka tekee mallistosta dynaamisen yhdessä.

Korujen suunnittelu on täysin Jorman käsialaa ja toteutus tapahtuu täysin Jorman piirustusten ja toiveiden mukaan. Ja kuten Jorma on sanonut, hän ei ole keksinyt pyörää uudestaan, vaan halusi kokoelmansa koostuvan yksinkertaisesta ympyrän ja ristin muodosta.

Absolute Motion -mallisto perustuu liikkeeseen, jossa jäykiksi mielletyt materiaalit tanssivat. Jokaisen korun yksityiskohdat on valmistettu siten, että saadaan aikaan tanssissakin ilmenevä absoluuttinen liike.

Luonnonkivi jota käytetään koruissa, tulee Suomelle historiallisista Talvisodan maastoista, Raatteentien maastoista, Suomussalmelta.

Tämä mustaakin mustempi kivi, joka on nimetty Absolute Black:si, on täysin puhdas, tasalaatuinen ja kestävä, 100% suomalainen kivi. Seitsemän vesihionta vaiheen jälkeen se saa upeankiiltävän pinnan. Kaikki kiviosat kokoelmasta leikataan ja hiotaan käsin 1,6 mm: iin Rockers:n pajalla Kainuussa. Kaikki tuotteet viimeistellään myös käsin.

 

MALLISTO ➟