ROCKERS - tarina

IDEA

Parin kuukauden aikalailla unettomat pitkät yöt ja päähän pinttynyt idea perustaa yritys, eritoten vaatebrändi. Jostain OUDOSTA syystä, kun edellisiltana oltiin mietitty että jotain vielä puuttuu, niin sen hetkinen apumme yrityksen perustamisessa ja eteenpäin viemisessä kysyi, että kiinnostaisiko hiukan erilaisempi materiaali mitä oli juuri nähnyt toisessa projektissa.

JESSS, innostuttiin heti! Pystyisimme helposti hyödyntämään molempien taustat eri aloilta. Vielä samaan aikaan oltiin painittu ikuisuusongelman kanssa löytää omaan makuumme sopivia koruja. Asiat loksahti paikoilleen, vaatebrändi jäi.

PAJA

Etsiessämme paikkaa, missä työstää tuotteita tuli vastaan paja. Paja, joka oli 20 vuotta sitten ollut kivenhionta käytössä.

Pölyyntyneiden suojien ja rikkinäisten tavaroiden takaa paljastuikin useita vanhoja pyöröhiomakoneita ja pöytäsahoja, joilla siihen aikaan oli hiottu ja pidetty kursseja kivenhiontaan. UNOHDETTU ajoiksi, KUNNES ajatus kivituotteiden valmistuksesta alkoi tuntumaan siltä että se on pakko tosiaan toteuttaa. Ja mikä parasta, nämä samat vanhat sotaratsut pääsivät taas näyttämään osaamistaan.

Stone grinding with circular grinding machine in ROCKERS workshop

KÄSITYÖ

Kun olimme saaneet pajan järkyttävän paskaiset ikkunatkin siivottua ja koneet pystyivät vihdoin taas näkemään päivän valon saattoi pajalla taas päästä samanlaisen kivenhionnan MAKUUN kuin ennenkin.

Viikkojen hiontojen jälkeen alkoi syntyä yhä kovempi tunne, että kun tuotteet valmistetaan käsityönä, niin jo käsissä kappaleita pyöritellessä ne jotenkin vaan TUNTUU siltä miltä niiden pitäisikin.

SUOMALAISUUS

Materiaali, joka ISKI samantien.

Pelkästään raakapintaisena murikkana se näytti rouhean tyylikkäältä, jotenkin erilaiselta. Ehkä siksi, että sen tiesi olevan aitoa SUOMALAISTA, Kotimaista mustaa kiveä. Toki, myöskin siisti fakta oli se, että se oli syntynyt muinoin tulivuoren purkauskanavista maan uumenista voimalla tunkeutumalla ja asettumalla tänne, POHJOISEEN.

ROKKAAVA HILJAINEN JA KARU KANSA

Paketti kasassa. Konsepti, valmistustapa, materiaali, oltiin päästy siihen pisteeseen että enää puuttui nimi tuotteille.

KOVA, taipumaton kivi, ja sen taustastoori.

Suomi, hiljainen, karu, mutta silti omalla tavallaan HULLU, asennetta pursuava ja ROKIN luvattuna maanakin tunnetuksi tullut, vaikka LÄPI harmaan kiven menevä kansa.

Hyvät lähtökohdat mistä ponnistaa. Kummankin heittämien ideoiden joukosta lopulta yksi vaihtoehto tuntui selkeästi iskevimmältä ja semmoiselta minkä aateltiin kuvaavan hommaa parhaiten - ROCKERS

Rockers handcrafted stone rings

ROKKI TODELLAKIN KUULUU & NÄKYY KAIKILLE

Samanmielisille ihmisille tehtyä.

Myös tämän rokin on tarkoitus ILMAISTA sitä mitä olet, ja JAKAA sitä samaa fiilistä muillekin 💪

Vaikka meidän tuotteet hiljaisia ovatkin, niin silti ne pyrkivät puhumaan omaa KARUA kieltään pelkällä olemuksellaan.

ROCKERS tuotteet valmistetaan SYNKÄN Kainuun metsän laidalla, ja ovat saatavilla VAIN meidän VERKKOKAUPASTAMME.

. Sieltä ne lähtevät SULLE eteenpäin, maailmanlaajuisesti, pidettäväksi ASENTEELLA.

#peopleofrock #yourock #perheyritys

  

ROCKERS logo